Laisvos darbo vietos
Nuotolinis ugdymas
+37060329303
K. Korsako g. 8, LT-78359, Šiauliai

Europos kalbų diena

Rugsėjo 26 d. visoje Europoje Sąjungoje minima Europos kalbų diena. Šios dienos misija – pabrėžti daugiakalbystės svarbą, paskatinti žmones mokytis užsienio kalbų ir parodyti, kaip tai padaryti įdomiau. Lietuvoje Europos kalbų dienos proga vyksta įvairūs renginiai, skatinantys kalbų mokymąsi, ir kitos veiklos, priversiančios susimąstyti, kodėl reikia mokėti daugiau nei vieną užsienio kalbą.

Todėl šių metų rugsėjo 26 dieną mūsų mokykloje taip pat paminėjome Europos kalbų dieną. Visą dieną pertraukų metu koridoriuose skambėjo muzika ir dainos įvairių šalių kalbomis, o mokyklos televizoriuose keitėsi mokinių parengtos skaidrių pateiktys su įvairia informacija apie Europos kalbas ir jų kilmę nepamirštant pagrindinių paprastų kalbos žodžių pavyzdžių. 

5-8 klasių mokiniai po ilgos pertraukos suskubo ruoštis įvairių kalbų pristatymui. Sandoriečių dėmesio sulaukė anglų, vokiečių, prancūzų, švedų, lietuvių, ispanų, ukrainiečių ir italų kalbos. Renginio metu kai kurie bandė ištarti keletą žodžių kita kalba, kiti dainavo, o dar kiti šoko ar inscenizavo. Buvo smagu vėl matyti besišypsančius vaikų veidus, pilnus jaudulio ir noro gerai pasirodyti.  Tad dalinamės keletu akimirkų iš mūsų renginio.

 

Comments are closed.